SĂVÂRŞITU-S-A!

Posted on vineri, aprilie 02, 2010 | 1 comentarii

Vinerea Mare... cred că nici nu realizăm semnificaţiile gigantice ale acestei zile...
Nu mai ştiu ce vârstă aveam atunci, dar eram la liceu, cel mult la facultate; erau vremurile când la radio era digerabil doar "Exploratorii lumii de mâine" şi cenaclurile cu muzică folk şi trei piese de Beatles pe săptămână. În rest făceai hepatită, şi la radio, şi la TV.
La un moment dat, la emisiunea despre şi cu science-fiction se vorbea despre universuri paralele. Cum că precis că ar fi mai multe lumi, şi toată gimnastica logico - ştiinţifică ce susţine certitudinea multitudinii de planuri (lumi) ce coexistă dincolo şi dincoace de Această Lume. Cum că universurile paralele coexistă, dar nu au "puncte" comune, cum că ele trebuie să rămână "paralele", pentru că, dacă s-ar întâlni, ... AR FI UN CATACLISM COSMIC ...!
Atunci am rămas blocat ... m-am înfiorat din cap până-n picioare ... Deci asta auzeam dar nu pricepeam: ...DUMNEZEU ŞI OM...! Isus a fost un cataclism cosmic... unic şi irepetabil... E atât de simplu, ...şi atât de grandios! Deci aşa s-ar mai putea exprima natura sa umană şi Divină, în acelaşi timp. Poate alţii au priceput mai uşor, dar pentru mine aşa a fost momentul revelaţiei.



La biserică, sau la un spectacol, toţi oamenii mi se par frumoşi. Tineri, bătrâni, extravaganţi, senini, gânditori, modeşti sau la patru ace, toţi mi se par frumoşi. Simţi că au ceva în suflet şi-n privire: dorinţă, speranţă, lumină; sau pur şi simplu îţi dai seama că îşi pun întrebări, caută răspunsuri.
De aceea, la biserică sau la un spectacol, toţi oamenii îmi sunt dragi...

1 comentarii:

nicuh spunea...

"Simţi că au ceva în suflet şi-n privire: dorinţă, speranţă, lumină; sau pur şi simplu îţi dai seama că îşi pun întrebări, caută răspunsuri."...da dom'victor asa e punem intrebari,cautam raspunsuri,ne rugam si speram...el ne'a daruit'o..speranta...bunatatea si iubirea...un gand bun de la mine....fie ca lumina invierii sa va bucure sufletu'si sa va lumineze viata!

Trimiteți un comentariu